Taal Taal

Onze
toekomstvisie

Robotica en autonome technologie spelen een steeds grotere rol in de kwekerijsector. Deze geavanceerde technologieën bieden innovatieve oplossingen om efficiëntie te verhogen, arbeidskosten te verlagen en de precisie in het teeltproces te verbeteren. Een belangrijk speerpunt in de toekomstvisie van Globus is de ontwikkeling van autonome kwekerijvoertuigen voor een duurzame, ecologisch verantwoorde en economisch rendabele kwekerij van de toekomst.

Globus x Digital Workbench

Samen met het Duitse Digital Workbench is Globus bezig met de ontwikkeling van autonome voertuigen die in de toekomst kunnen worden ingezet in diverse praktijkomstandigheden voor onder andere diverse plantbewerkingen, teelt monitoring en kwaliteitscontrole.

De voordelen van deze technologieën in de kwekerijsector zijn divers. Zo kan autonome technologie de operationele efficiëntie verhogen door constante monitoring en snelle respons op afwijkende groeiomstandigheden. Bovendien kunnen arbeidskosten worden verminderd en het werk voor menselijk personeel minder arbeidsintensief worden gemaakt.

Globus
Vision 25

De Globus Vision 25 is een dynamisch robotplatform die, dankzij zijn innovatieve chassis- en besturingstechnologie met variabele bodemvrijheid en instelbare spoorbreedte, uitzonderlijke manoeuvreerbaarheid biedt. De Vision 25 is zeer robuust maar uitzonderlijk licht, met een gewicht van slechts 350 kg en een belastbaarheid tot 150 kg.

Het autonome terreinvoertuig beschikt over permanente vierwielaandrijving heeft verregaande mogelijkheden in open veld toepassingen, zelfs op zeer moeilijk terrein. Omdat de wielen onafhankelijk volledig 360 graden kunnen draaien, kunnen verschillende stuurregimes worden gebruikt. Hydraulische koppeling van de afzonderlijke wielen maakt zelfnivellering van het chassis mogelijk en de spoorbreedte en bodemvrijheid zijn verstelbaar. Ook in nauwe en smalle ruimtes en binnen gebouwen en hallen blijft de robot uiterst manoeuvreerbaar.

De geïntegreerde dubbele RTK GNSS-ontvanger zorgt voor nauwkeurige besturing en uitstekende zelflokalisatie. De op camerabesturing gebaseerde sturing kan worden geactiveerd om ervoor te zorgen dat het voertuig op koers blijft bij het werken met rijgewassen. Een onderscheidend kenmerk van de Vision 25 is het innovatieve modulepakket: dankzij open hardware- en software interfaces is het eenvoudig om op maat gemaakte of eigen toepassingen te integreren en het systeem naar wens uit te breiden of te verkleinen.

Klanten aan het woord

Bekijk alle testimonials

Collin Timmerman

Boomkamp Kwekerijen B.V.
"Betrouwbaarheid, kwaliteit en service, dat is voor ons de kracht van Globus. Continuïteit is voor ons van groot belang want je wilt zeker zijn dat je door kunt.

We zijn met name tevreden over de betrouwbaarheid van onze Globus machines. Je ziet dat er niet bespaard wordt op kwaliteit van onderdelen en de machines zijn goed geëngineerd.

In het geval dat er een keer wat kapot is wordt dit adequaat opgelost en is de machine vaak snel weer in bedrijf."

Gerard Roelofsen

Roelofsen Landscaping en Nurseries, Oterville, Canada
““Ik heb gekozen voor Globus omdat dit een toonaangevende merk is in de wereld van de kwekerijtechniek. Onze Globus machines leveren ons naast consistentie en nauwkeurigheid veel arbeidsverlichting, arbeidsbesparing, tijdswinst, flexibiliteit en kostenbesparing op.

De machines hebben mij nog nooit in de steek gelaten en ik ben tevreden over de service die Globus biedt. Ondanks het grote tijdsverschil staan ze altijd voor mij klaar. Ik kan Globus aan iedereen van harte aanbevelen.”

Matt Gold

Everde Growers, Forest Grove, Oregon, USA
“Wat opvalt is de snoeikwaliteit, bouwkwaliteit en het gebruiksgemak van de machines. Onze kwekerijmachines zijn op maat gemaakt en speciaal voor onze activiteiten gebouwd.

Ze hebben goed werk verricht door de juiste aanpassingen door te voeren en de machines naadloos met onze bufferbanden te integreren. Ze geven ons altijd professioneel, eerlijk en accuraat advies over hoe we onze output en kwaliteit kunnen maximaliseren.

Het is een fijn bedrijf om mee te werken, ze bieden een fenomenale service. Als je waarde hecht aan een goede werkrelatie en producten van goede kwaliteit, dan is Globus zeker een merk om te overwegen.”

Ik help u graag verder.

© Globus Nursery Machines