Taal Taal

Kostenbesparing en nauwkeurigheid

In de kwekerijsector is GPS-technologie inmiddels een onmisbaar instrument voor het realiseren van een uniforme teelt, kostenbesparingen en het optimaliseren van operationele efficiëntie. Als co-development partner en dealer van Trimble, het meest nauwkeurige stuursysteem op de markt, streven wij ernaar om uw (boom-)kwekerijactiviteiten te verbeteren en te stroomlijnen.

Uiterste precisie

Het plantgatenboren op GPS legt de basis voor planten en is het noodzakelijke uitgangspunt voor gepositioneerde plantbewerkingen op basis van GPS coördinaten. Vervolgens is het mogelijk om diverse bewerkingen op GPS uit te voeren zoals vormsnoeien, kluitsteken, schoffelen, spuiten, punt bemesting en irrigatie slangen leggen.

De GPS-gebaseerde positionering maakt het mogelijk om de machines nauwkeurig, tot op 2 centimeter van de plant, af te stellen. Hierdoor worden planten met uiterste precisie behandeld, wat naast een beter resultaat en uniforme teelt zowel tijd als middelen bespaart.

Meer informatie

Voordelen van Trimble GPS ondersteuning in de boomkwekerij

  • Ongeëvenaarde nauwkeurigheid: Trimble’s RTK-GPS systeem biedt een nauwkeurigheid van 0-2 centimeter. Deze precisie is van vitaal belang voor boomkwekerijactiviteiten zoals planten, snoeien en rooien, waardoor elke taak met uiterste precisie kan worden uitgevoerd. Afwijkingen, zoals die bij traditionele stappenwielen optreden, worden geminimaliseerd.
  • Tijdsbesparing en efficiëntie: Door gebruik te maken van GPS-gebaseerde geleiding in het veld kunnen plantbewerkingen efficiënter worden uitgevoerd. Globus machines kunnen op basis van GPS-gegevens optimaal de werkzaamheden uitvoeren.
  • Kostenbesparing: GPS draagt bij aan besparing op brandstof en bestrijdingsmiddelen en het maakt selectief rooien overbodig. Door uniformiteit kan het hele plantbed eenvoudig worden geruimd voor nieuwe aanplant, wat resulteert in kostenbesparingen en optimaal gebruik van het veld het hele jaar door.
  • Eenvoudigere en goedkopere machines: Doordat er geen sensoren en/of camera’s nodig zijn, kunnen de machines in de basis aanzienlijk goedkoper worden gebouwd, vooral wanneer er meerdere rijen tegelijkertijd bewerkt moeten worden.
  • Uniforme teelt: GPS draagt bij aan een efficiëntere plantcyclus, verbetering van de opbrengst en daarmee een uniforme teelt en constantere kwaliteit.
  • Bodemscans: Het uitvoeren van een bodemscan voorafgaand aan het planten biedt mogelijkheden om op basis van verkregen gegevens de bemesting (kalk strooien) naar behoefte aan te passen, wat bijdraagt bij aan een uniforme teelt.
  • Merkonafhankelijkheid en flexibiliteit: Het Trimble systeem is merkonafhankelijk en kan eenvoudig worden geïntegreerd met verschillende tractoren. Met behulp van CAN-bustechnologie is het installatieproces moeiteloos en snel, waardoor het systeem op meerdere voorbereide tractoren kan worden gebruikt

Globus is Trimble co-development partner

Als Trimble co-development partner staan we garant voor het leveren van de meest actuele GPS technologie en voortdurende innovatie met onze klanten. Met GPS als een integraal onderdeel van uw operationele strategie, streven we samen naar een nauwkeurige bewerking, standaardisatie van uw teelt, capaciteitsverhoging en kostenverlaging.

Klanten aan het woord

Bekijk alle testimonials

Gerard Roelofsen

Roelofsen Landscaping en Nurseries, Oterville, Canada
““Ik heb gekozen voor Globus omdat dit een toonaangevende merk is in de wereld van de kwekerijtechniek. Onze Globus machines leveren ons naast consistentie en nauwkeurigheid veel arbeidsverlichting, arbeidsbesparing, tijdswinst, flexibiliteit en kostenbesparing op.

De machines hebben mij nog nooit in de steek gelaten en ik ben tevreden over de service die Globus biedt. Ondanks het grote tijdsverschil staan ze altijd voor mij klaar. Ik kan Globus aan iedereen van harte aanbevelen.”

Matt Gold

Everde Growers, Forest Grove, Oregon, USA
“Wat opvalt is de snoeikwaliteit, bouwkwaliteit en het gebruiksgemak van de machines. Onze kwekerijmachines zijn op maat gemaakt en speciaal voor onze activiteiten gebouwd.

Ze hebben goed werk verricht door de juiste aanpassingen door te voeren en de machines naadloos met onze bufferbanden te integreren. Ze geven ons altijd professioneel, eerlijk en accuraat advies over hoe we onze output en kwaliteit kunnen maximaliseren.

Het is een fijn bedrijf om mee te werken, ze bieden een fenomenale service. Als je waarde hecht aan een goede werkrelatie en producten van goede kwaliteit, dan is Globus zeker een merk om te overwegen.”

Collin Timmerman

Boomkamp Kwekerijen B.V.
"Betrouwbaarheid, kwaliteit en service, dat is voor ons de kracht van Globus. Continuïteit is voor ons van groot belang want je wilt zeker zijn dat je door kunt.

We zijn met name tevreden over de betrouwbaarheid van onze Globus machines. Je ziet dat er niet bespaard wordt op kwaliteit van onderdelen en de machines zijn goed geëngineerd.

In het geval dat er een keer wat kapot is wordt dit adequaat opgelost en is de machine vaak snel weer in bedrijf."

Ik help u graag verder.

© Globus Nursery Machines