Taal Taal

Meer opbrengst,
minder middel

De toepassing van laag volume strooitechniek neemt al jaren toe in de kwekerijsector. LvS is een DRT-erkende, effectieve en driftarme vorm van onkruidbestrijding in rijenteelten en op teeltstroken naast gras- of grondbanen. Dit gebeurt vaak in combinatie met mechanische onkruidbestrijding en het biedt eveneens mogelijkheden tot combineren met rijbemesting.

Van spuiten naar strooien

Waar bij traditionele systemen bestrijdingsmiddel vanuit een tank door doppen wordt geperst tot druppels, maakt LvS gebruik van een andere methode waarbij het middel geleidelijk via een slangetje naar een strooikop wordt gevoerd. Deze strooikop verspreidt het met behulp van een razendsnel draaiende schijf, zonder dat er overdruk wordt toegepast. De resulterende druppels zijn grof en daardoor weinig gevoelig voor drift, terwijl de volumes zo klein zijn dat het strooipatroon met het blote oog bijna niet waarneembaar is.

Door gebruik te maken van de laag volume strooitechniek (LvS) kunnen tijd, middelen en gewicht efficiënter worden ingezet bij onkruidbestrijding. Dit draagt bij aan duurzaam telen en vereenvoudigt het produceren tegen zo laag mogelijke kosten. De techniek gebruikt slechts 10-40 liter water per hectare met 0,5 – 1,5 liter middel.

Meer informatie

De voordelen van LvS op een rij

 • Kosten- en milieubesparing door lagere doseringen (minimaal 50% bij blad herbiciden).
 • Capaciteitsvergroting en tijdsbesparing door weinig vullen.
 • Minder gewicht en bodemverdichting.
 • Makkelijk om werkgangen te combineren.
 • Driftarm en geschikt voor alle gangbare middelen.
 • Geschikt voor een mix van middelen.
 • Ongevoelig voor verstoppingen en gemakkelijk te reinigen.
 • Zeer flexibel op te bouwen en naar wens samen te stellen.
 • Eenvoudige ombouw van hoog volume naar laagvolume.
 • Bij GPS opbouw snelheidsafhankelijke dosering, voorkomt onder- of overdosering.
 • Eenvoudig geïntegreerd werken met mechanische onkruidbeheersing en rijenbemesting.
 • Mogelijkheid om 2 verschillende afgiftes te regelen middels een A+B groep, ideaal bij een breder spoor dan rijafstanden.

Regelbare druppelgrootte

Globus beschikt over uitgebreide kennis en ervaring op het gebied van duurzame laagvolume onkruidbestrijding en gewasbescherming.

Wij beschikken over de nieuwste LvS-technologieën, waaronder V-beeld strooikoppen met regelbare druppelgrootte. Het aanpassen van de druppelgrootte maakt het mogelijk om de druppelgrootte nog driftarmer te maken.

Deze beheersbaarheid zorgt voor een flexibelere werkmethode en is veiliger voor het gewas. Zo kan er met wisselende windomstandigheden langer worden doorgewerkt omdat de druppelgrootte eenvoudig vanuit de cabine worden aangepast.

Klanten aan het woord

Bekijk alle testimonials

Matt Gold

Everde Growers, Forest Grove, Oregon, USA
“Wat opvalt is de snoeikwaliteit, bouwkwaliteit en het gebruiksgemak van de machines. Onze kwekerijmachines zijn op maat gemaakt en speciaal voor onze activiteiten gebouwd.

Ze hebben goed werk verricht door de juiste aanpassingen door te voeren en de machines naadloos met onze bufferbanden te integreren. Ze geven ons altijd professioneel, eerlijk en accuraat advies over hoe we onze output en kwaliteit kunnen maximaliseren.

Het is een fijn bedrijf om mee te werken, ze bieden een fenomenale service. Als je waarde hecht aan een goede werkrelatie en producten van goede kwaliteit, dan is Globus zeker een merk om te overwegen.”

Gerard Roelofsen

Roelofsen Landscaping en Nurseries, Oterville, Canada
““Ik heb gekozen voor Globus omdat dit een toonaangevende merk is in de wereld van de kwekerijtechniek. Onze Globus machines leveren ons naast consistentie en nauwkeurigheid veel arbeidsverlichting, arbeidsbesparing, tijdswinst, flexibiliteit en kostenbesparing op.

De machines hebben mij nog nooit in de steek gelaten en ik ben tevreden over de service die Globus biedt. Ondanks het grote tijdsverschil staan ze altijd voor mij klaar. Ik kan Globus aan iedereen van harte aanbevelen.”

Collin Timmerman

Boomkamp Kwekerijen B.V.
"Betrouwbaarheid, kwaliteit en service, dat is voor ons de kracht van Globus. Continuïteit is voor ons van groot belang want je wilt zeker zijn dat je door kunt.

We zijn met name tevreden over de betrouwbaarheid van onze Globus machines. Je ziet dat er niet bespaard wordt op kwaliteit van onderdelen en de machines zijn goed geëngineerd.

In het geval dat er een keer wat kapot is wordt dit adequaat opgelost en is de machine vaak snel weer in bedrijf."

Ik help u graag verder.

© Globus Nursery Machines

Zoek in onze website

 • Zoeken...